Ревю на модели

Messerschmitt P.1101 Dragon в мащаб 1/72 от Слави Славов (ARTU)

Описание:

Чувайки за DRAGON човек започва да си мисли за купища перфектни части, страхотно напасване и... НО! Тъжната истина - получавате ранен Драгон, с много неприятна пластмаса - твърда за рязане, ужасна за шкурене поради склонноста й да се топи... Сглобките са меко казано странни, липсва вана на кабината, а поради ужасното напасване на пода й остава луфт... Крилата се държат на малка "пръчица"... Колесникът е абсурден... Като сглобка... Но пък имаме един добре имитиран двигател и читав релеф на кокпита. За сметка на това пък двигателят след сглобяване не се вижда. И неочакван бонус - пластмасата се "люспи"...

Фотоецваните детайли са от стомана, не се поддават на обработка, твърди са и боята по тях пада. Използвах малко остатъчен фотоец за детайлизиране на кабината. Заиграх се с детайлизирането на двигателя, дори въпреки мисълта, че няма да се вижда.

Моделиране:

Сглобяването върви почти по схемата. Натъпках оловни тежести във всички възможни кухини, в това число и двигателя. Добевих смолен прицел в кабината, колани и малко облагородяване. Като изключим твърдата пластмаса и кривият фюзелаж, останалото е на ниво. Е, наложи се да изхвърля декалите, тъй като се разпаднаха.

Финишинг:

По отношение на избраните цветове - отдолу е логично да е RLM 76. Принципно за чист прехващач горните повърхности биха били сиви или с нюанси на сивото. Но в една обстановка на тотално въздушно превъзходство, прехващачът вероятно ще стои някъде скрит из храсталаците, за да не го засекат отгоре. Нормалната схема за края на войната е RLM 81/82. Може и RLM 81/83. Разбира се, в условията на недостиг на бои, може и едноцветен RLM 82 или 83. За основен цвят отгоре се спрях на измъчено RLM 83. Обработено е с прахове, масла и всякаква гняс.


Галерия:
Кликни на изображенито за увеличаване на размера му.

Видяно: 221

Видяно: 210

Видяно: 210

Видяно: 218

Видяно: 216

Видяно: 220

Видяно: 219

Видяно: 217

Видяно: 223

Видяно: 217

Видяно: 226

Видяно: 226

Видяно: 219

Видяно: 209

Видяно: 217

Публикувано от: ARTU на 2017-02-06
Видяно: 497