Ревю на модели

Броненосен крайцер „Русия” 1897 г. Scratchbuild в мащаб 1/700 от Николай Колев (kolevvvv)

Описание:

След дълго прекъсване се завръщам отново с кораб от времето на Руско–Японската война.

Крайцерът „Русия” е заложен като океански крайцер с голям радиус на действие за сметка на по–слабо брониране и по–ниска скорост. Прототип за създаването му е „Рюрик”, а систършип „Громбой”. Флагман на отряда от броненосни крайцери във Владивосток. По време на войната действа между Корея и Япония, като с ескадрата потапят десетина търговски кораба.

На 1.08.1904 година участва в бой с Японска ескадра от броненосни крайцери, където е тежко повреден. След войната е в Балтика и участва в Първата световна война. През1922 година е предаден за скрап.

Моделиране:

Окраската и въоръжението са от периода на създаването му. Чертежите са от „Бумажное моделирование”. Материалите са отново картон, полистирол, смола. Новото, което изпробвах, е дървената палуба. Първо си изработих сам по метода описан от Евгени във форума, но дъските седят широки в този мащаб. Затова се принудих да си купя готова за моя мащаб на фирмата „Artwox Model”.

Главния калибър е стругован от пирони и оставен на метал със съвсем лек опит за „оксидиране”. Комините също са струговани, но от плексиглас, рубките, камбуза и другите надстройки са от хартия. Дефлекторните тръби, средния калибър, малокалибрените оръдия и лодките са ляти от смола. Мачтите са струговани от клечки за зъби. Леерите и траповете са ецвани.


Галерия:
Кликни на изображенито за увеличаване на размера му.

Видяно: 465

Видяно: 447

Видяно: 423

Видяно: 410

Видяно: 415

Видяно: 407

Видяно: 410

Видяно: 411

Видяно: 433

Видяно: 445

Видяно: 418

Публикувано от: ARTU на 2013-05-09
Видяно: 1314