Моделът е в кутия от гланциран картон със странично отваряне, като на предната част е едната предлагана камуфлажна схема, а отзад са останалите три. Надпис под заглавието ни информира, че серията е лимитарана. В кутията са стандартните платки за версия G, като липсва само фанарът тип "Ерла". Печатът на кутията е добър, цветовете са дадени с референции по HUMBROL.

В кутията имаме самозалепващ се плик с детайлите, два декални листа и инструкция. Самата инструкция е формат А3, прегънат през средата за да образува книжка, от гланцирана хартия, цветна. На първата страница имаме кратка историческа справка, на втора - схема на разположението на детайлите, като част от тях са маркирани да не се използват при конкретната версия. Стъпките за изработване на модела са общо 18 - от втора до четвърта страница. В долната половина на последната страница е дадена схема на декалите със служебни надписи. Инструкцията е много добре отпечатана, а на сайта на производителя се предлага възможност да се свали в PDF.

Декалните листове са малък и голям. Малкият е със служебните надписи, а големият - с маркировки за предлаганите камуфлажни схеми. Свастиката (както при останалите модели на производителя от серията) е разцепена на две... Декалите са отпечатани от EDUARD, с чудесно качество, без забележки.

Предлаганите камуфлажни схеми са общо четири, със стандартно оцветяване RLM 74/75/76. На схемите обаче RLM 74 и 75 са изобразени като черно-зелено и светлозелено (!???) - предлагам някакъв маркетингов трик, за да може модела да се грабне от хора, на които са омръзнали сивите камуфлажи :D . Машините са съответно:

- Bf 109G-6, W.Nr 20499, yellow 1, 9/JG 52, flown by Oblt.Erich Hartmann,Eastern front, October 1943, Russia, Luftwaffe - 352 kills
- Bf.109G-6, W.Nr unknown, yellow 1, 6/JG 52, flown by Lt.Helmut Lipfert, Eastern front, December 1943, Bagerovo, Russia, Luftwaffe - 203 kills
- Bf.109G-6, W.Nr unknown, Stab/JG 52, flown by Oblt.Ditrich Hrabak, Eastern front 1942-44, Russia, Luftwaffe - 125 kills
- Bf.109G-6, W.Nr unknown, yellow 8, 11/JG 52, flown by Oblt.Heinz Sachsenberg, Eastern front, Kiev, Ukraine 1943, Russia, Luftwaffe - 104 kills

В малко пликче с клипс са прозрачните детайли - цял фанар и тилно бронестъкло. Чудесна прозрачност и много добър фрейминг! Бронестъклото е едно малко бижу!

Непрозрачните детайли са разположени на две идентични по размери платки, отливката е шортрън, но със забележително качество. Пластмасата е сива, няма груби дефекти по детайлите.

Платка А има 55 детайла - всички разшивки съответстват на чертежите, има забележително приборно табло, педали, всякакви ситнежи, та дори и два вида прицели... с непрозрачни части. Всички детайли са на забележително ниво.

Втората платка предлага долната част на крилата, двете половини на фюзелажа, колелета и т.н. Отново всички детайли са проработени изключително добре. Единствената забележка е към ауспусите - следва да се разпробият.

Заключение - AZ MODELS предлагат изключителен модел, който е достатъчно детайлизиран, поради което не изисква абсолютно никакви сериозни доработки. Още повече, че кабината не позволява да се остави отворена, а през фанара детайлизацията е на изключително високо като за пластмасов модел ниво.

Като недостатък може да се отбележи невъзможността с фабричния детайл да оставите фанара отворен.

Моделът е доставен от дистрибутора на AZ MODELS за България - "Нирахоби". Цената е 19,90 лева.