Изтребителят Ki-61 Hien (Лястовица) е уникална машина сред останалите японски бойни самолети от Втората световна война. Оборудван е с V-образен бутален двигател На-40, който е лицензионна версия на немският Даймлер-Бенц DB-601A.

Първият опитен образец на Ki-61 е бил изготвен през декември 1941 год. и преминава успешно полетните изпитания, като показва във въздуха много добро управление и маневреност. Максималната скорост на самолета на височина 6000 м била 591 км/ч. За провеждане на войсковите изпитания Kawasaki построява още 11 прототипа, но преди завършването им е получена поръчка за серийно производство на изтребителя.

Изтребителят Ki-61-I започва да постъпва на въоръжение през февруари 1943 год., като са построени общо около 1380 самолета от варианти Ia и Ib, различаващи се по своето въоръжение.

Кутия с капак от гланциран картон, на който има снимка на готовият модел.

Моделът е с чудесна отливка от фино гравирана сива пластмаса. Детайлите са без видими дефекти и общо 32 на брой. Интересното е, че освен фигурката на пилот в кабината е предвидена и фигурка на отдаващ чест изправен пилот. Фанарът за кабината е от един прозрачен детайл, боядисан предварително в сребристо. Не е предвидено да се остави в отворено положение.

Декалите са сравнително бедни. Може да се изработи само машината на Capt.TERUHIKO KOBAYASHI от 244th Sentai, Apr.1945.

Препоръчителен афтърмаркет:

- Aires с кат.№ 7056 "Ki-61 control surfaces"

- Aires с кат.№ 7049 "Ki-61 cocpit set"