Във варианта Ju 87 G самолета се преражда като ловец на танкове през 1943 година. Въоръжен е с две 37 мм оръдия BK 37, които са установени върху гондоли под крилата. Подаването на снарядите към оръдията се осъществява от шестзарядни пълнители а снарядите са с волфрамова сърцевина.

Възможността за полет с ниска скорост, стабилното положение във въздуха и възможността да атакува бронираните цели откъм най-незащитената им от броня страна, способства за огромният успех на тази военна стратегия. Именно на такъв самолет Ju 87 G лети най-известният пилот през Втората световна война - Ханс Улрих Рудел, който унищожава със своя самолет 519 съветски танка.

Кутия: Мек гланциран картон, горно отваряне. Динамичен бокс-арт - подпален танк и хищно излизаща от атаката "Щука". Отстрани на кутията има пет снимки на готовия модел. В кутията откриваме инструкция двоен А5, сгъната на хармоника, лист за камуфлажната схема и декалите, декален лист, и разбира се - три найлонови плика с грижливо опаковани платки с детайли. Детайлите са отляти от сива пластмаса с прекрасна фина гравировка.

Детайли:

1. Платка с прозрачни детайли - общо 7 бр. Има два варианта на кабината - разчленена и излята нацяло. Пластмасата е с добра прозрачност и сревнително тънка. Оребрението на кабината е пресъздадено много добре.

2. Платка с елементите на подкрилните оръдия. 12 елемента. Много добра отливка. Дулните уширения на оръдията трябва да се заменят с подходящи от разпробит метал.

3. Платка с елементите на интериора и носовата част - 12 елемента. Добра отливка, подът обаче е оставен на елементарно ниво.

4. Платка с фюзелаж - 11 елемента. Двете черупки на фюзелажа са с много добра отливка, от вътрешна страна са гравирани елементите на интериора и ребрата. Картечницата е опростена и е желателно да я замените с нова. Същото важи и за ауспусите.

5. Платка с горните две половини на крилата, задни хоризонтални плоскости, колесник - общо 20 детайла. Лошо впечатление прави факта, че обтекателите на колесника са едно цяло и няма възможност да се свалят и колелетата да се оставят отворени. Подпорите сза хоризонталното оперение ми се виждат дебелички.

6. Платка с долната част от крилото и елементи от екстериора - 18 детайла. Много добра гравировка, колелетата обаче не приличат на истинските.

Инструкция: На първата страница е дадена кратка историческа справка за машината, има и схема на платките с детайлите. Самото изработване е в 12 стъпки. Цветовете са дадени като имена и с кодове по RLM.

Лист с камуфлаж и декали: Декалите са добре отпечатани и без забележки, има предвиден декал за приборното табло, но е черно-бял. Няма дефекти и разминавания. Предвидени са доста служебни надписи. Позволяват изработването на една машина:

- Ju-87G-2, Kommodore SG2, flown by Maj.Hans-Ulrich Rudel, Summer 1944, Russia.

Долната част на самолета е оцветена в RLM 65, а отгоре - двуцветна схема с RLM 70 и RLM 71.

Като заключение - може да се изработи и директно от кутията, но всяко добавяне на детайли би го направило още по-добър.