Малка кутия от мек картон и странично отваряне. Хубав box-art. На лепенката стои цена 7,10 лв. Made In Poland пише отстрани с малки букви, релийз 1998 година.

Дължина на готовият модел – 15 см, разпереност – 17,3 см.

Опаковани в найлонов плик са четири платки от различен калибър с непрозрачни детайли и платка с прозрачни детайли, отлети от тъмно сива пластмаса. Инструкцията е разлистваща се, добър печат и грамотни схеми. Декалите са много добре отпечатани и съдържат пълен набор служебни надписи.

Моделът е създаден на базата на Messerschmitt Me-262 A-1a, Revell 1/72, кат.№ 04166 и детайлите на три от платките са си същите. Новото е четвъртата платка, на която има още една “вана” за кокпита, “еленовите рога” на радара, втори лост за управление, втора седалка, две приборни табла и други необходими дреболии. Общо всички детайли са 55. Отливката е без забележки. Разшивката е гравирана, но преекспонирана… И тук важат същите забележки, както и за базовият Ме-262 A-1a. “Еленовите рога” по-добре да се изработят от подходящ меден проводник.

Платката с прозрачни детайли съдържа един-единствен детайл – цял фанар. Същият е доста дебел. Прозрачен е и с добра гравировка на рамкирането, но не си струва усилията да се кълца, за да стои отворен. По-добре си намерете вакуумен такъв.

Декалите, както споменах по-горе, са чудесни. Позволяват изработката на три модела:

- Messerscmitt Me.262 B-1a/U1 – 10./NJG 11 Kommando Welter, Schleswig-Jagel, May 1945 Nach dem Wechsel des Triebwerks (машината е след смяна на дясната турбина).

- Messerscmitt Me.262 B-1a/U1 – 10./NJG 11 Kommando Welter, Magdeburg, April 1945 - Messerscmitt Me.262 B-1a/U1 – 10./NJG 11 Kommando Welter, Schleswig-Jagel, May 1945

В заключение – моделът е добра основа за детайлизиране и конверсии. Достатъчно много фирми предлагат смолни интериори, екстериор, въоръжение и двигатели. Да не говорим за фотоецваните детайли.