Малка кутия от мек картон и странично отваряне, Made In Poland, релийз 1997 година. Цена около 8 лева от "Борса".

Дължина на готовият модел – 14,6 см, разпереност – 17,3 см.

Опаковани в найлонов плик са четири платки от различен калибър с непрозрачни детайли и платка с прозрачни детайли. Цветът на пластмасата е тъмно зелен, ежекторите са от вътрешна страна, няма видими дефекти. Всъщност това е стандартния Messerschmitt Me-262 A-1a на Revell, като е добавена само една платка с долната част на носа (с прозорчета), обтекатели над двата фотоапарата и четири елемента за запълване на отворите за оръдията. Инструкцията е разлистваща се, добър печат и грамотни схеми. Декалите са много добре отпечатани и съдържат пълен набор служебни надписи.

Моделът изглежда перфектен, но това с9и има цена - опростяване. Визирам шахтите на колесниците, грубият интериор, луфтовете, които се появяват при сглобяване и т.н. Разшивката е фино гравирана, но се разминава с действителната.

Платката с прозрачни детайли съдържа три детайла – цял фанар и две прозорчета за носовата част с фотоапаратите.

Фанарът е отвратителен – дебел и леко замътен. Тук на помощ идват Pavla Models, които с кат.№ V72-34 предлагат чудесен вакуумен фанар.

Декалите, както споменах по-горе, са чудесни. Позволяват изработката на три машини:

- Messerscmitt Me.262 A-1a/U3 der Nahaufklarungsgruppe 6 (NAGr. 6), Burg/b. Magdeburg, Marz 1945, борден номер 24

- Messerscmitt Me.262 A-1a/U3 der Nahaufklarungsgruppe 6 (NAGr. 6), Burg/b. Magdeburg, Marz 1945, борден номер 22

- Messerscmitt Me.262 A-1a/U3 der Nahaufklarungsgruppe 1 (NAGr. 1), Fritzlar, Marz 1945, борден номер 2

Камуфлажът за всички машини е цялостен RLM 76 с петна отгоре от RLM 82.

В заключение – моделът е добра основа за детайлизиране и конверсии. Достатъчно много фирми предлагат смолни интериори, екстериор, въоръжение и двигатели. Да не говорим за фотоецваните детайли. А и разузнавателният невъоръжен Ме-262 си е неразделна част от всяка колекция реактивни Ме-262.