Малка кутия от мек картон и странично отваряне – сънувам кошмари всеки път, когато видя подобна опаковка. Made In Germany, релийз 1997 година. Цена около 8 лева в “Бонжур” – бях изкупил почти всичките им 262-ки.

Дължина на готовият модел – 14,6 см, разпереност – 17,3 см.

Опаковани в найлонов плик са четири платки от различен калибър с непрозрачни детайли и платка с прозрачни детайли. Инструкцията е разлистваща се, добър печат и грамотни схеми. Декалите са много добре отпечатани и съдържат пълен набор служебни надписи.

На пръв поглед моделът изглежда перфектен. До момента, в който осъзнаете, че е доста опростен – визирам шахтите на колесниците, грубият интериор, луфтовете, които се появяват при сглобяване и т.н. 45 са стандартните детайли, като опционално е добавена малка платка с 8 детайла за изработване на неуправляемите ракети в контейнери. Разшивката е фино гравирана, но се разминава с действителната. Предвидени са два външни резервоара за гориво, които по мое мнение ще загрозят модела, който е с чудесни форми. Тялото е предвидено и за двуместната версия.

Платката с прозрачни детайли съдържа три детайла – цял фанар и две прозорчета, които не са за тази версия, а за разузнавателният Me-262 A-1a/U3, който фирмата предлага с кат.№ 04146 и разликата е само в носовата част – редуцирано въоръжение, издутини за фотоапаратите и нова долна част с въпросните прозорчета.

Фанарът е отвратителен – дебел и леко замътен. Тук на помощ идват Pavla Models, които с кат.№ V72-34 предлагат чудесен вакуумен фанар.

Декалите, както споменах по-горе, са чудесни. Позволяват изработката на два модела:

- Messerscmitt Me.262 A-1a mit WGr.21 der III./JG7, Lechfeld im Marz 1945

- Messerscmitt Me.262 A-1a III./Erprobungsjadgruppe 2, Lechfeld, Dezember 1944

В заключение – моделът е добра основа за детайлизиране и конверсии. Достатъчно много фирми предлагат смолни интериори, екстериор, въоръжение и двигатели. Да не говорим за фотоецваните детайли.