In-Box Previews

Heinkel He 178 V1 MPM в мащаб 1/72 от Димитър Терзииванов (DDt)

Производител MPM
Мащаб 1/72
Каталожен Номер 072003
Описание:

Кутия:

Мек картон със странично отваряне. Изключително мека и лесно мачкаема, но пък за сметка на това с много атрактивен бокс-арт. Най-хубавата част е, че на гърба й са дадени отделни детайли по самолета, които да ви помогнат в процеса на работа.

Съдържание:

Скромно - една платка с две половини на тялото, крила, колесник. Предвиден е и фотоец за кабината 9приборно табло и ацетатен филм с приборите му) и за някои детайли по колесника, който е много добре изпълнен. За фанара е предвидена прозрачна част, която се отличава с доброто си изпълнение. Декали няма.

Чудесно впечатление правят и частите на модела. Разшивката е много точна (макар че едва ли може да се каже колко точна предвид бедната информация за машината), финно гравирана, с нитове на съответните места. Макар моделът да е на MPM са налице и точки за напасване, както при всеки един long-run модел, което определено облекчава работата на моделиста. Пропуск на модела е липсата на въздуховода към двигателя, както и соплото, макар че едва ли ще е много трудно да се изработят на ръка.

Инструкции и варианти за боядисване:

Инструкцията е също така семпла. Не съм я снимал понеже няма никаъв смисъл. Изключително разбираема и добре изпълнена.

Вариантите за боядисване всъщност е вариант - двуцветно заводско изпълнение от RLM02 и алуминий. Необходимо е да си намерите и добавите надписа Heinkel на носа, както и една свастика за вертикалния стабилизатор.

Заключение:

Прекрасен малък модел на чудесна цена. Горещо препоръчвам на любителите на реактивната епоха и нейното начало.


Галерия:
Кликни на изображенито за увеличаване на размера му.

Видяно: 651

Видяно: 662

Видяно: 688

Видяно: 650

Видяно: 648

Публикувано от: ARTU на 2009-03-16
Видяно: 1854