In-Box Previews

Krupp L2H143 Kfz.70 German Light Army Truck ICM в мащаб 1/72 от Слави Славов (ARTU)

Производител ICM
Мащаб 1/72
Каталожен Номер 72451
Описание:

Към кутията имам доста критика - гланциран мек картон със странично отваряне. Спокоен бокс-арт, а на гърба на кутията - цветна схема на машината, в цвят Gunship Gray, Krupp L2H143 Kfz.70, "Hermann Goring" Regiment, Russia, 1942

Вътре в найлонов плик са детайлите, отделно е инструкцията, със скрепен за нея декален лист (с помощта на телбод). Насипно откривам предницата и кабината... Кабината - яко натисната и огъната. Едната страна се изправи доста трудно с топла вода. Ще иска и кит. Има и още един насипен детайл с рамката - някакви шпригли. Добре са отлети, но са кофти огънати и потрошени на няколко места. И без това щях да ги заменям с меден проводник.

69 са общо детайлите, отляти чисто от сива пластмаса. Сега видях, че въпросните шпригли ми се дублират на платката - детайл 11, но и там са потрошени. Явно тоя Krupp бая пердах е изял.

Прави впечатление ювелирната ходова част. Много добре отлята каросерия, но при изработката на гумите са се изложили. Картечницата е доста схематична, по кабината няма и помен от приборно табло.

Дадено е прозрачно фолио с отпечатани контури на ветроупорното стъкло. Само че ви препоръчвам да го замените - струва ми се доста мътно.

Инструкцията е тип "обратна експлозия" - стрелки сочат към евентуално място на даден летящ детайл. Хубаво, но ако не знаеш точно къде да го лепнеш следва главоблъсканица.

Декалното листче е съвсем мъничко, струват ми се дебелички декалите, но са изпечатани добре и без разминавания. Може да се изработят два варианта на машината:
- горецитираният Krupp L2H143 Kfz.70, "Hermann Goring" Regiment, Russia, 1942
- Krupp L2H143 Kfz.70, 6.Pz.Div., Russia, 1941

Цветът е 1723 по Model Master - Gunship Gray.

Като заключение - чудесен модел на тази интересна машина. Предполагам, че ме чака адско съсредоточаване за ходовата част и дребните детайли по нея, но крайният резултат ще бъде добър.

Моделът е доставен от "Нирахоби".


Галерия:
Кликни на изображенито за увеличаване на размера му.

Видяно: 773

Видяно: 809

Видяно: 760

Видяно: 766

Видяно: 763

Видяно: 791

Видяно: 733

Публикувано от: simo на 2008-09-28
Видяно: 2340