In-Box Previews

Kugisho R2Y1 KEIUN Fine Molds в мащаб 1/72 от Слави Славов (ARTU)

Производител Fine Molds
Мащаб 1/72
Каталожен Номер FP-23
Описание:

Единствената фирма, която предлага този забележителен самолет е японската FINE MOLDS. За радост на българските моделисти, "Нирахоби" започна регулярен внос и на тази фирма.

Кутията е в типичният стил на фирмата - гланциран картон с капак. На капака спокоен боксарт на излитащ или кацащ R2Y1. Отстрани на капака има цветен профил на самолета.

В кутията, грижливо опаковани в найлонов плик, са трите платки с детайли за самолета, плик с декали и платка с прозрачни части.

Инструкцията е четири страници... на японски. Някои от елементите са дадени с английските им наименования, а цветовете са дублирани и на английски. Изработката на самолета е в седем стъпки. Графиките са чудесни и стилни. На гърба е единствената камуфлажна схема - горе IJA Green, а долу ORANGE YELLOW. В добавка получавате традиционното описание на самолета на отделен лист, със схема на двигателя и разположението му, на гърба на което има анонс към детайлен сет АА-17 от Fine Molds. За съжаление не е ясно кога и откъде може да се снабдите с тези прекрасни фотоецвани детайли за самолета. Декалният лист е семпъл, дадени са само "хиномару"-тата и едно мъничко декалче с техническа таблица, което се поставя под левия хоризонтален стабилизатор.

Прозрачните детайли са три - фанар от една цяла част и две странични прозорчета. Прозрачността е идеална, а фреймовете - отлично подчертани.

Платка А съдържа 15 детайла - две половини на фюзелажа, колелета на основния колесник, стойки, обтекател на витлото, приборно табло. Самолетът има добре подчертан интериор, таблото е фино гравирано с уреди, гравировката на фюзелажа е фина, вдлъбната и достоверна. Единствения недостатък са гладките колелета.

Платка В съдържа трите детайла за крилото - долна половина и две горни полукрила. Гравировката е чудесна, имитиран е екстериора във вътрешността на шахтите на колесника. Недостатък е дялкането, което трябва да направите, ако решите да раздвижите механизацията на крилото.

Платка С съдържа всички останали дреболии - общо 26 детайла. Тук са въздухозаборници, шестлопатно витло, кокпит, шахта на носовия колесник, самият носов колесник, капаци на шахтите, седалки. Кокпита е чудесен, на пода му има едно прозорче и подозирам, че същото трябва да изрежете и в съответната долна част на фюзелажа. Отливката на всички детайли е без забележки, като изключим следите от ежектори от вътрешна част на капаците на основния колесник. Основен недостатък - носовият колесник е отлят заедно със стойката.

В заключение - чудесен модел на атрактивен самолет. Горещо го препоръчвам!


Галерия:
Кликни на изображенито за увеличаване на размера му.

Видяно: 717

Видяно: 749

Видяно: 712

Видяно: 703

Видяно: 676

Видяно: 685

Видяно: 699

Видяно: 713

Видяно: 650

Публикувано от: simo на 2008-11-28
Видяно: 2150