In-Box Previews

P-38J Lightning "Pacific Theater" Academy в мащаб 1/72 от Слави Славов (ARTU)

Производител Academy
Мащаб 1/72
Каталожен Номер 2209
Описание:

Моделчето е релийз 2004 год. и още от тогава кроя планове как да добавя и този интересен самолет към колекцията си. Корейската фирма предлага същият кит, окомплектован с други декали, за европейския боен театър.

Кутията е от картон, с капак, на който има двойка летящи над облаците лайтнинги, и един хаотично носещ се в друга посока под тях. По традиция отстрани има четири снимки на готовият модел.

Вътре откриваме грижливо опаковани в найлонови пликове общо четири платки с непрозрачни детайли - две големи и две малки, платка с прозрачни детайли, инструкция за изработване, лист с камуфлажните схеми, декали. Всички платки са опаковани поотделно.

Прозрачните детайли са с много добро качество и фрейминг, общо са 13 на брой, като прозрачността е на много добро ниво, а стените са тънки. Имате цял фанар плюс две странични прозорчета, а така също и разчленен - предна, горна и задна част, плюс още две странични прозорчета. Тук са фар, навигационни светлини, прицел. "Пъпката" за огледалото е с отвор назад.

По отливките няма видими дефекти и няма леяци. Гравировката е фина, с чудесни линии на панелите и фини глави за болтовете на капаците.

Първата малка платка "С" съдържа общо 14 детайла, отляти от сива пластмаса. Платка "D" съдържа 15 детайла. На двете платки са двете полутела, носовата батарея, колелетата, които са с добър грайфер на гумите, въздухозаборници и елементи на турбокомпресорите.

Голямата платка "В" съдържа 17 детайла - горна и долна половина на крилото с кокпита, детайли за бомбите, обтекатели и основа на витлото. Оберението на бомбата е дебеличко, а самата бомба е отлята за бомбодържателя. В шахтата на носовият колесник са добавени елементи на интериора. Ако желаете раздвижване на механизацията на крилото ще се наложи да режете внимателно, тъй като и елероните и клапите са отляти и на двете половини на крилата.

Другата голяма платка "А" съдържа общо 60 детайла - допълнителни горивни резервоари, шахти за основния колесник (които са без интериор), перки на витлата, елементите за кокпита, елементите на колесника, задно хоризонтално оперение, шахти за колесниците, базуки. Всичко е отлято фино и чисто. Подвесните резервоари са отляти за държателите си.

Декалите са отпечатани добре и без разминавания на цветовете. Нереално изглеждат само арт-фигурките отстрани - липсва дълбочина и детайлност. Имате декал за приборното табло и пълен комплект служебни надписи. В тяхното пликче намираме предварително отрязани две огледала от метално фолио за вътрешната страна на полутелата.

Можете да изработите два модела:

- USAAF P-38J, Flown by Lt. Allen Hill, 80th FS/8th FG, 1944 с маркирани 7 въздушни победи

- USAAF P-38J, Flown by Lt.Paul Murphey, 80th FS/8th FG, 1944 с маркирани 4 въздушни победи

Камуфлажът е Olive Drab отгоре и Neutral Grey отдолу. За шахтите и кокпита ще ви трябва Interior Green. Инструкцията е подробна и показва последователното сглобяване в 12 стъпки

Моделът е закупен от LuckyModel на цена около 9 USD (без доставката).

Като заключение - много добър модел, определено на много добра цена. Имате възможност да се заиграете с интериора, тъй като доста фирми предлагат детайлизация за този кит. Лично аз ще го изработя без резервоари, без бомби и без базуки.


Галерия:
Кликни на изображенито за увеличаване на размера му.

Видяно: 693

Видяно: 739

Видяно: 704

Видяно: 694

Видяно: 690

Видяно: 698

Видяно: 669

Видяно: 695

Видяно: 683

Видяно: 702

Видяно: 687

Видяно: 718

Видяно: 697

Видяно: 700

Видяно: 662

Публикувано от: simo на 2008-11-28
Видяно: 1955