In-Box Previews

Focke-Wulf FW-190A-8/R2 Eduard в мащаб 1/72 от Слави Славов (ARTU)

Производител Eduard
Мащаб 1/72
Каталожен Номер 7430
Описание:

Още едно интересно предложение от EDUARD - weekend edition. FW-190A-8/R2 представя един безмилостен убиец - изключително добре въоръжен и добре брониран изтребител, предназначен основно за борба с "летящите крепости". Външните крилни оръдия са заменени с 30 милиметрови MK-108, добавена е странична броня, както и характерна броня на остъклението.

Кутията е стандартна за фирмата - гланциран капак, с кутия от твърд картон. Боксартът е идилитичен - рисунка на летящ самолет, в една от предлаганите камуфлажни схеми. Отстрани на кутията имаме цветни репродукции на предлаганите два варианта. В кутията имаме самозалепващ плик, в който са двете платки с непрозрачни детайли, плик с прозрачните детайли, декали и инструкция,.

Първото, което прави впечатление след отваряне на кутията, е платките с детайлите, които са се огънали дъгообразно, тъй като кутията е малко тясна за тях. Самите непрозрачни детайли са от обичайната сива пластмаса, отливката е със забележително качество, но държачите са изпуснали някои от детайлите. Инструкцията е тип книжка, цветен печат, шест листа. На първа страница имаме история на самолета, следва схема на платките, с маркирани детайли, които няма да се използват. Тъй като платките са стандартни, доста от детайлите остават за склада. Схемите за изработка са достатъчно ясни и подробни. Цветните камуфлажни схеми са дадени на двете предпоследни страници с пълноцветен печат. На последната страница има отделна схема за разположението на служебните надписи и обозначения. Декалите са на две листчета - едното за техническите надписи и едно за тактическите обозначения. Техническите обозначения са в различни варианти. Отпечатани са изключително добре, без дефекти. Предвидени са декали и за приборното табло за тези, които не желаят фотоецвано такова.

Комплектът предлага изработването на едно от двете предложения:

- FW-190A-8/R2 - Werner Gerth, II.(Sturm)/JG 3 "Udet", July 1944
- FW-190A-8/R2 - Paul Lixfeld, 6./JG 300, late 1944

Цветовете са дадени по каталога на Gunze.

Предвидена е възможна опция да се изработи модела с или без използването на фотоецвани детайли. Колелетата са дадени за изработка от три детайла всяко, което позволява улеснено боядисване. Единственото, което прави лошо впечатление, е двигателят, от който е отлята само предната част. В действителност и тя няма да се вижда чак толкова заради вентилатора. Крилата се събират стандартно - две горни половини и една долна, като са дадени елементи за шахтите на основния колесник. От вътрешната страна на фюзелажа има направляващи за ваната на кокпита. Дадени са различни варианти на капака пред кабината - в зависимост от модификацията. Правят впечатление изключително тънките държачи на детайлите към рамката. Всички повърхности са с фина вдлъбната гравировка и фини гравирани нитове. Естествено, фюзелажът е с отляти отстрани на кабината бронирани плочи.

Прозрачните детайли са на традиционната кръгла рамка - самият фанар се изработва от предна и задна част, като са предвидени задни части за отворен и затворен фанар - предвид намалящото сечение при отворено положение. Има и страничните бронирани прозорчета за щурмовите версии. Фреймингът е отличен, прозрачността на високо ниво. Лично аз бих предпочел EDUARD да предлагат вариант с отляти фабрично странични бронирани листове, тъй като настоящите прозрачни допълнителни бронестъкла са дадени отделно и неясно как ще се залепят отстрани за фанара.

В заключение - чудесно предложение на изключително атрактивна цена. Моделът стои много добре и без използване на каквито и да е допълнения. Моделът е доставен от "Нирахоби".


Галерия:
Кликни на изображенито за увеличаване на размера му.

Видяно: 228

Видяно: 244

Видяно: 246

Видяно: 234

Видяно: 247

Видяно: 237

Видяно: 249

Видяно: 246

Видяно: 238

Видяно: 250

Видяно: 242

Видяно: 235

Видяно: 234

Видяно: 244

Видяно: 237

Публикувано от: ARTU на 2016-11-21
Видяно: 555