In-Box Previews

Focke-Wulf FW-190A-8 Standard wings Eduard в мащаб 1/72 от Слави Славов (ARTU)

Производител Eduard
Мащаб 1/72
Каталожен Номер 7435
Описание:

Поредно предложение на EDUARD - weekend edition. Кутията е стандартна за фирмата - гланциран капак, с кутия от твърд картон. Боксартът е идилитичен - рисунка на летящ самолет, в една от предлаганите камуфлажни схеми. Отстрани на кутията имаме цветни репродукции на предлаганите два варианта. В кутията имаме самозалепващ плик, в който са двете платки с непрозрачни детайли, плик с прозрачните детайли, декали и инструкция,.

Първото, което прави впечатление след отваряне на кутията, е платките с детайлите, които са се огънали дъгообразно, тъй като кутията е малко тясна за тях. Самите непрозрачни детайли са от обичайната сива пластмаса, отливката е със забележително качество, но държачите са изпуснали някои от детайлите. Инструкцията е тип книжка, цветен печат, шест листа. На първа страница имаме история на самолета, следва схема на платките, с маркирани детайли, които няма да се използват. Тъй като платките са стандартни, доста от детайлите остават за склада. Схемите за изработка са достатъчно ясни и подробни. Цветните камуфлажни схеми са дадени на двете предпоследни страници с пълноцветен печат. На последната страница има отделна схема за разположението на служебните надписи и обозначения. Декалите са на две листчета - едното за техническите надписи и едно за тактическите обозначения. Техническите обозначения са в различни варианти. Отпечатани са изключително добре, без дефекти. Предвидени са декали и за приборното табло за тези, които не желаят фотоецвано такова.

Комплектът предлага изработването на едно от двете предложения:

- FW-190A-8 - 2./JG 54, Lt.Hans Dortenmann, Villacoublay, France, June 1944
- FW-190A-8 - W.Nr.350189, 12./JG 5, Herdla Airfield, Norway 1945

Цветовете са дадени по каталога на Gunze.

Предвидена е възможна опция да се изработи модела с или без използването на фотоецвани детайли. Колелетата са дадени за изработка от три детайла всяко, което позволява улеснено боядисване. Единственото, което ми направи лошо впечатление, е двигателят, от който е отлята само предната част. В действителност и тя няма да се вижда чак толкова заради вентилатора. Крилата се събират стандартно - две горни половини и една долна, като са дадени елементи за шахтите на основния колесник. От вътрешната страна на фюзелажа има направляващи за ваната на кокпита. Дадени са различни варианти на капака пред кабината - в зависимост от модификацията. Правят впечатление изключително тънките държачи на детайлите към рамката. Всички повърхности са с фина вдлъбната гравировка и фини гравирани нитове.

Прозрачните детайли са на традиционната кръгла рамка - самият фанар се изработва от предна и задна част, като са предвидени задни части за отворен и затворен фанар - предвид намалящото сечение при отворено положение. Има и страничните бронирани прозорчета за щурмовите версии. Фреймингът е отличен, прозрачността на високо ниво.

В заключение - чудесно предложение на изключително атрактивна цена. Моделът стои много добре и без използване на каквито и да е допълнения. Моделът е доставен от "Нирахоби".


Галерия:
Кликни на изображенито за увеличаване на размера му.

Видяно: 234

Видяно: 236

Видяно: 233

Видяно: 239

Видяно: 230

Видяно: 229

Видяно: 235

Видяно: 234

Видяно: 223

Видяно: 223

Видяно: 236

Видяно: 226

Видяно: 239

Видяно: 241

Видяно: 236

Публикувано от: ARTU на 2016-11-20
Видяно: 509