In-Box Previews

Nakajima Ki-43-I "Oscar" Fujimi в мащаб 1/72 от Слави Славов (ARTU)

Производител Fujimi
Мащаб 1/72
Каталожен Номер 72029
Описание:

Хаябуса/Оскар играе важна роля в IJA (Imperial Japanese Army) през Втората световна война, такава, каквато играе небезизвестният A6M Zero за IJN (Imperial Japanese NAVY). Построени са 5751 изтребителя Ki-43. "Хаябуса" е най.масовият модел в IJA.

Кутията е от картон с гланциран капак и впечатляващ боксарт. В нея грижливо са опаковани детайлите и декалите, като платките са в отделни найлонови пликове. Има инструкция и лист с камуфлажни схеми. Найлоновите пликове са запечатани с телбод.

Инструкцията за сглобяване е тип чаршаф, от едната страна на която е дадена единствената предлагана камуфлажна схема, схема на детайлите, кратка историческа справка и указания, а от другата страна е дадена изработката на модела е в десет стъпки.

Камуфлажната схема е в един вариант, за който са дадени и декалите, а именно:

- 59th Hiko-Sentai 1st Chutai, Summer 1941 Hankow AB, China. Цвят - натурален метален финиш.

Самите декали са отпечатани прецизно и чисто. Предвиден е декал за приборното табло с бял контур.

Прозрачните детайли са общо два на брой, разположени на отделна платка и в отделен найлонов плик. Фанарът е от една част. Отливката е добра прозрачността сравнително добра, а фрейминга - отличен. На тази платка е разположен и фарът за крилото.

Пластмасовите детайли са на общо пет платки, изработени от сива пластмаса. Отливката е чудесна, не се забелязват дефекти. Гравировката е фина, вдлъбната.

Платка А (1~12) има 14 детайла, основно елементи по ходовата част и интериора. Платка A (13~14) съдържа двете черупки на фюзелажа. Платка A(15~24) е за елементите на двигателя, платка B(1~2) е за двете горни полукрила, а на платка B(3~7) са хоризонталните стабилизатори, долната част на крилото и горвните резервоари.

Трябва да отбележа, че Fujimi са се справили много добре с работата по този модел, не се изискват почти никакви доработки, а работата по интериора принципно се обезсмисля заради затворения фанар и малкото пространство. Самолетът влиза точно в чертежите и единствено някои малки линии са се "изгубили" при пресъздаването му.

В заключение - чудесен модел на този масов самолет. Позволява изработка OOB, но малко детайлизация никога не е излишна. Аз лично си реших проблема с детайлен сет 72175 на EDUARD, като се снабдих и с маска CX-157.


Галерия:
Кликни на изображенито за увеличаване на размера му.

Видяно: 608

Видяно: 598

Видяно: 556

Видяно: 568

Видяно: 548

Видяно: 562

Видяно: 572

Видяно: 534

Видяно: 545

Видяно: 547

Видяно: 553

Видяно: 591

Видяно: 534

Публикувано от: ARTU на 2011-05-15
Видяно: 1829