In-Box Previews

M997 8x8 Cargo truck Academy в мащаб 1/72 от Димитър Терзииванов (DDt)

Производител Academy
Мащаб 1/72
Каталожен Номер GVS-10
Описание:

Кутия: Типичната кутия на корейците, с горно отваряне, сравнително мека, с приятен бокс-арт, изобразяващ камион от състава на SFOR.

Съдържание: Три платки от жълтеникава пластмаса, една прозрачна, декално листче с декали за две версии, инструкция тип чаршаф. Детайлите са опаковани в самостоятелни пликчета, както и прозрачните детайли са отделени от другите, за да се предотврати надраскването им.

Платка А: Съдържа детайлите по кабината, рамата, около която се изгражда ходовата част. Тук са също така и детайлите по каросерията (пода и задната врата), маската на кабината, двигателното отделение. Всичките са много добре отляти, без леяци, разливания на пластмасата или някакви повреди по нея.

Платка В: Ходова част с отляти към нея амортисьори, които въпреки това са перфектни и атрактивно направени. На тази платка са и елементите по двигателното отделение, като разбира се става въпрос само за външното оформление на отделението, ако искате и очаквате пълен двигател тук няма да го намерите.

Платка С: Четирите гуми плюс резервната, бордовете на каросерията, елементите на предаването, големият резервоар, намиращ се левия борд на камиона, различните степенки, куки за теглене. Детайлите са изключително прецизно отляти до последното болтче и шпригла, кукичка и нитче по каросерията. На тази платка са и детайлите по крана за самотоварене и разтоварване.

Платка D: Остклението, което поне за челните прозорци е дадено като цял отлят прозорец вместо две отделни, "остъклението" на фаровете и страничните прозорци. Прозрачността е идеална!

Инструкция: Чаршаф, сравнително ясна, макар че на няколко места има някои затруднения по разчитането. Въпреки всичко с повече внимание няма да имате проблеми.

Декали и камуфлаж:

1. SFOR - стандартен НАТО камуфлаж, черно, кафяво и тъмно зелено;

2. OIF - пясъчно кафяво.

Заключение: Доскоро единствената опция за феновете на Ошкош (по името на производителя), беше смолата на Planet Models от Чехия. Макар и изключително добре направен, достъпен в почти всички версии на камиона, ползвани от армията на САЩ, материалът (смола) и високата цена от около 40 евро възпираха моделистите (или поне мен). Сега обаче възражения не може да има - пластмаса, достъпна цена (около 10 евро). Отличен модел на Academy, като честно казано от СМК очаквам маса конверсии за него. Още повече, че матриците си ги имат.

Ако си падате по големи камиони в малкия мащаб, американско въоръжение или искате нещо по-различно от масата немско/руски машини - този модел е за вас.


Галерия:
Кликни на изображенито за увеличаване на размера му.

Видяно: 639

Видяно: 672

Видяно: 635

Видяно: 623

Видяно: 604

Видяно: 610

Видяно: 623

Видяно: 621

Видяно: 635

Видяно: 642

Видяно: 632

Видяно: 661

Видяно: 617

Публикувано от: ARTU на 2010-01-11
Видяно: 1974