In-Box Previews

Messerschmitt Bf.109X Amodel в мащаб 1/72 от Димитър Терзииванов (DDt)

Производител Amodel
Мащаб 1/72
Каталожен Номер 72191
Описание:

Кутия:

Мека, с горно отваряне, неподходяща за транспортиране; приятен бокс-арт.

Общ преглед:

Три платки плюс една прозрачна, намираща се в общия плик, наравно с останалите, което създава реални рискове от одраскването й, макар пластмасата да е много мека. Декалите не са поставени в пликче, а се реят свободно по дъното на кутията.

Платка 1:

Табло, седалка (без колани), колела и стойки на колесника, капаци на колесника, витло и други деребни детайли по интериора и екстериора. Всичко е много добре отлято, особено стойките и колелата. По принцип поради шорт-рън технологията детайлите изгляждат сякаш им липсва острота, но след боядисване и почистване всичко ще си дойде на мястото. Добре е да добавите и колани на седалката.

Платка 2:

Двете половини на фюселажа, с отлят към тях капот на двигателя. На тази платка са и детайлите на кокпита. Това е може би най-приятната част от моделчето. Много добре отляти детайли, с изключение на педалите на пилота, но тях моде да замените с ецвани. Страничмите стени се доближават до качеството на някои от смолните произвдотели поне що се отнася до подробности на отливката. За съжаление нямам снимки на интериора на самолета, за да коментирам достоверността. Единственият проблем е неравната дълбочина на разшивката на фюселажа, но с течен кит нанесен с аерограф би трябвало да стане.

Платка 3:

Оперението на птичката. Крила, кормило за посока, хоризонтален стабилизатор. Изходящите им ръбове са дебели и следва да се изтънят. На крилата липсва характерното провисване на обшивката на крилната механизация (ако са били платнени, разбира се).

Остъкление:

Прозрачно, но дебело, с добре изпъкнали рамки.

Инструкция и декали:

Добре напечатана, без загадки; на гърба е дадена единствената камуфлажна схема - изцяло сребриста машина с регистрация D-ITXP. Цветовете са дадени по Humbrol/Rlm.

Заключение:

В личен план - много приятел модел. Малко детайли, подробен кокпит, няма и кой знае какви грешки и пропуски, а и да има са резултат от липсата на информация. Препоръчвам на начеващите в шорт-рън технологията, както и на искащите разтуха, а защо не и на онези търсещи база за поредния "разцъкан" модел.


Галерия:
Кликни на изображенито за увеличаване на размера му.

Видяно: 685

Видяно: 678

Видяно: 680

Видяно: 675

Видяно: 682

Видяно: 679

Видяно: 679

Видяно: 668

Видяно: 658

Публикувано от: ARTU на 2009-09-13
Видяно: 1952