Библиотека

Изработване на антистатици

При полет, от триенето на въздуха върху корпуса на реактивните самолети, се натрупва статично напрежение. Ролята на антистатиците е да освобождават натрупаното напрежение. Другото им име е разрядници.

Изработването на антистатици за реактивните самолети е лесно и придава чудесен реализъм и детайлност. Изработвам ги от теглен литник, а не от четка за зъби. Така те стават по-тънки и по-прави, гъвкави са и не се чупят. На пъвата снимка съм дал сравнение между вата материала.

С помощта на скалпел се разпробиват малки отвори по краищата на крилете, където антистатиците ще бъдат монтирани. Капвам някъде отстрани една капка лепило (от моделното) и топвам единия край съвсем малко - колкото да "помирише" лепилото. Слагам на място детайлите и подравнявам.

След като стегне лепилото, отразвям с ножичка до необходимата дължина. Вземам тубичка с цианакрилатно лепило (ГЕЛ!) и изстисквам съвсем малко на върха на апликатора. Даже не го и стискам. То само си се показва. Слагам по една капчица на върха на антистатика, която след изсъхване боядисвам.

Автор: Academica


Галерия:
Кликни на изображенито за увеличаване на размера му.

Видяно: 1375

Видяно: 1401

Видяно: 1361

Видяно: 1328

Видяно: 1401

Видяно: 1404

Видяно: 1337
Публикувано от: ARTU на 2010-09-22
Видяно: 4554

Репродукцията на целите или части от текста или изображенията без изрично писмено разрешение от администрацията на http://scalemodels-bg.com е забранено!

Библиотека